Com ja sabeu, tota la colla es construeix al voltant de la llegenda dels sentinelles. En aquesta llegenda hi ha personatges clau amb els símbols que els representen i que són visibles en les actuacions. Tot el món sentinella té la seva pròpia organització, idioma, noms… Tot un imaginari que impulsa el projecte.

Els Sentinelles s’organitzen per hordes.

   Hordes del Foc: La formen grups que estan compostes per: Un mestre Sentinella i de 10 a 15 Sentinelles. Cadascuna amb la seva metxa i la seva saca. Les bèsties i els seus ajudants acompanyen a les hordes de forma independent i ajudant a on faci falta reforç.

 

Horda del Tro: Composta per entre 2 i 3 Mestres tabalers i de 15 a 30 tabals. Van al mig de la comitiva animant amb la percussió i donant energia als sentinelles que és troben davant l’Arkëmis

 

 

Horda de Subministes: S’encarrega de subministrar la pirotècnia, beguda i material a la resta d’hordes.

 

 

Alguns dels personatges i les seves funcions son:

Mestre Sentinella

Els mestres sentinelles són els generals de les ordes sentinelles (Hordes del Foc), coordinen l’actuació de l’equip davant l’Arkëmis. Un sentinella arriba a Mestre quan els seus companys reconeixen la seva capacitat de tenir cura dels companys i mantenir una bona coordinació entre els membres del seu equip i la resta de la colla.

Sentinelles

Són els qui s’enfronten cara a cara amb l’Arkëmis. Després d’una dura preparació, entren a formar part d’una horda i sota la coordinació del seu mestre, planten cara a la bèstia i la recondueixen per recorregut.

Sentinelles menuts

Són les cries dels sentinelles que es preparen per enfrontar-se algun dia a l’Arkëmis. De moment tiren foc, a vegades acompanyats d’alguna bèstia, però lluny del perill.

Mestre tabaler

Els mestres Tabalers són els generals de les ordes Tabaleres (Hordes del Tro), coordinen l’actuació de l’equip i porten l’horda del tro el mes a prop possible de l’acció per poder donar força als sentinelles. Un tabaler arriba a Mestre quan demostra un gran domini de la percussió, mantenir l’equip unit i coordinat i contagiar l’energia per que els tabals estiquin fent tronar els seus intruments sense parar.

Tabalers

Són els encarregats de fer tronar els seus instruments de forma coordinada sota els comandaments dels seus mestres animant i transmetent energia a les Hordes del foc. Mantenen l’ambient festiu i donen força per aguantar les envestides de foc de la bèstia.

Mörth

És el gran bruixot infernal que acompanya als sentinelles. És l’únic que té els poders per fer el ritual a l’Arkëmis i poder despertar-la i adormir-la. Durant les actuacions també ajuda als sentinelles a aturar l’Arkëmis si es veuen sobrepassats per la bèstia. Teniu la seva història al capítol II de la llegenda [AQUI]

Arkëmis

És l’únic drac dels 4 dracs infernals que va quedar mig sencer. Després de repartir part de les seves petrificades escames pel firmament. Els sentinelles la porten adormida a les festes del món real on, després d’un ritual, el gran bruixot infernal Mörth la desperta i és aquest moment els participants han d’ajudar als sentinelles a encaminar la desbocada bèstia pel recorregut establert fins a fer-la arribar al final per tornar-la a dormir. La seva Història la podeu trobar al capítol I de la llegenda [AQUI]

Ëlgarth

Ëlgarth és l’esperit infernal que torna l’alé de la vida a l’Arkëmis. En ser convertida en pedra, va quedar inerta, per això, després de la Invocació que fa Mörth i el ritual, l’Ëlgarth es manifesta i posseeix el cos de la bèstia. Una vegada tornada a la vida, li deixa plena llibertat. Es pot saber si el cos el controla lËlgarth o la mateixa Arkëmis pel color dels ulls (Blancs o vermells respectivament). Només amb el ritual final, l’esperit abandona el seu cos, torn