Correfocs

Són una manifestació de cultura popular que consisteix a participar protegits amb roba de cotó sota el foc, ballant i saltant amb els diables i bèsties que van sortint amb diferents elements de pirotècnia. Es poden fer dinàmics (passant pels carrers) o estàtics (en un sol punt com una plaça). Tot l’acte és acompanyat amb animació de percussió. Són grans actes ideals per obrir la primera nit de les festes majors. És un acte de cultura popular catalana on pot gaudir tots els veïns independentment de l’edat, sigui participant directament sota el foc o veient l’espectacle des d’una distància més segura. Són actes molt espectaculars que disparen l’adrenalina ,fomenten la germanor i l’ambient festiu. A més, en cas de ser festa major del barri, és uns dels actes que es poden escollir de les activitats subvencionades que ofereixen l’ajuntament.

Batucades

Són actes d’animació musical on el grup de tabals transmeten tota la seva energia a través dels tabals. Són ideals per actes com casaments o bateigs, inauguracions, animacions o despertades de festes majors, festes a col·legis/instituts, curses, carnavals i infinitat d’actes on el que es busca és animar el públic i crear un ambient festiu.

Passejades de Bèsties

Consisteix en una cercavila on la bèstia, el gran bruixot infernal Mörth, es passeja pels carrers del barri amb animació de batucada interactuant amb els veïns i animat l’ambient. Pot tirar foc o pot passejar només (un final amb pirotècnia sempre queda més espectacular si no ha tirat durant el recorregut).

 

Correaigues

A vegades, durant l’estiu, les activitats aquàtiques a les festes majors comporten una gran despesa d’aigua, ja que va directament a terra sense comptar la contaminació pel plàstic si s’utilitzen globus. Com a alternativa a aquestes activitats, la colla va pensar fer el que millor sap fer: Un correfoc, però amb aigua. El concepte «correaigues» ja existeix des de fa temps, hi ha bèsties d’aigua i celebracions semblants, nosaltres imitem un correfoc. Equipats amb motxilles de fumigació, un gran ceptrot d’aigua i a ritme de batucada aconseguim optimitzar l’aigua, polvoritzant-la per refrescar l’ambient en la màxima zona possible i sense generar residus. El correaigues es desplaça pels carrers aprofitant diferents boques de reg per alimentar el ceptrot d’aigua i recarregar les motxilles mentre la batucada anima la festa. Esperem que sigui una alternativa per fer més sostenibles aquest tipus d’actes a les festes majors a més d’oferir una activitat on poden participar veïns de totes les edats i condicions.

            

 

 

Castells de focs

La colla també dissenya, munta i posa en marxa petits castells de focs artificials ideals per celebracions o finals de festa majors als barris.